
Süper Lig'in 30. haftasında Alanyaspor deplasmanda Kayserispor ile berabere kaldı.
Alanyaspor futbolcularından Dlajma, Baiano, Caulker, Welinton, Sackey, Cisse ve Sural beraber Alanya'ya dönmek için vip minibüs kiraladı. Kayseri'den Alanya'ya gitmek için yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda kent merkezine 5 kilometre kadar kala Dinek kısmında yoldan çıkarak devrildi.
Meydana gelen kazada yaralanan futbolcu sayısı 7. Futbolcular 112 Acil Servis ile Alanya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Aralarında durumu ağır olan Josef Sural ameliyata alındı ve yapılan tüm çabaya rağmen kurtarılamadı.
Geri kalan yaralı futbolcuların ise tedavilerinin ayakta yapıldığı ifade edildi.
Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile yöneticiler kazayı duyar duymaz hastaneye geldiler. Hasan Çavuşoğlu, ‘'Oyuncularımıza ve teknik heyete 2 gün izin verilmişti. Futbolcularımızda özel araç kiralamış. Araçta maalesef 2 şoför olmasına rağmen ikisi de uyuya kalmış ve kaza meydana geldi'' ifadelerini kullandı.
Josef Sural ara trasnfer döneminde Aytemiz Alanyaspor'a imza atmış, 28 yaşındaki futbolcu 2008 senesinde profesyonel futbol hayatına Zbrojovka Brno takımında başlamış.