
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, belediyenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlemeyi planladığı ancak güvenlik gerekçesiyle iptal edilen konser organizasyonuyla ilgili kamu harcamalarında usulsüzlük iddiası gündeme geldi.
Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2023 yılında düzenlenmesi planlanan ve şarkıcı Gülşen’in sahne alacağı konserle ilgili belediye kaynaklarının uygunsuz kullanıldığı iddiasıyla inceleme başlatıldı. Konser, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edilmişti.
Başkan yardımcısı da gözaltında
Soruşturma çerçevesinde Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı A.B., eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü H.B., belediye çalışanları S.K. ve B.B. ile organizasyon şirketi yetkilisi S.P. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.