
Kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder’in yerine DEM Parti İmralı Heyeti’ne yeni bir isim eklendi. T24’ten Ceren Bayar’ın aktardığına göre, Parti yetkilileri, yapılan müzakerelerin ardından Mardin Milletvekili Mithat Sancar’da karar kıldı.
Heyetin yeni ismi Mithat Sancar oldu
İmralı Adası'nda PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler gerçekleştiren DEM Parti İmralı Heyeti'nde uzun yıllardır görev yapan Sırrı Süreyya Önder’in vefatı sonrasında, boşalan koltuk için yeni isim belli oldu. Parti kaynaklarına göre, yürütülen iç görüşmeler ve değerlendirmelerin ardından Mithat Sancar heyet üyeliğine getirildi.
Daha önce Buldan ve Türk yer almıştı
Heyet çalışmalarında daha önce DEM Parti’nin deneyimli isimlerinden Pervin Buldan aktif rol almış, zaman zaman ise Ahmet Türk de sürece dahil olmuştu. Öcalan’la son temas ise 21 Nisan’da gerçekleşti.