
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya ziyaretinden döndü. Akşam saatlerinde yurda gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Terörsüz bir Türkiye vizyonu ve PKK’nın silah bırakması konusuna değinen Erdoğan, “Bu mesele üzerinde istihbarat teşkilatımız çalışmalarını sürdürüyor. Bildiğiniz üzere Sırrı Süreyya Önder DEM heyetindeydi. Kendisine Allah’tan şifalar diliyoruz. Millî İstihbarat Teşkilatımız bu işi yürütüyor ve İbrahim Kalın Bey bu çalışmalara öncülük yapıyor. Amacımız Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan terör illetinden tamamen arınarak geleceğe yürümek. Terörle mücadelede ciddi başarılar elde ettik."
'TERÖR ARTIK TAMAMEN YOK EDİLMELİ'
Demokratikleşme hususunda en ileri adımları attık. Terörün tamamen ortadan kaldırılması ve yeni bir dönemin kapılarını aralayabilmek için Cumhur İttifakı olarak güçlü ve kararlı bir duruş sergiledik. Terör örgütü de çıkmaz bir yola girdiğini fark etmeli ve çağrıyı yerine getirmelidir. Bu süreçte en büyük motivasyonumuz, çocuklarımıza terörsüz bir Türkiye, terörsüz bir ülke bırakmak. Motivasyonumuzu yüksek tutuyoruz. Sivil siyasetin güçlendiği, huzurun hakim olduğu, kaynaklarımızın geleceğe, teknolojiye ve kalkınmaya ayrılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye’de ayrılıklara artık yer olmadığını hem dost hem düşman görecek, milletimizin birlikte atan yüreğini hiçbir top sindiremeyecektir. Daha önce de söyledim: Terörsüz Türkiye, bir al-ver süreci değil, bir kardeşlik ortamıdır. Milletimizin özlemle beklediği bu ortamdır.