
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu'nda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan'ın sözleri şu şekildeydi: MÜSİAD her zaman demokrasiden, özgürlüklerden yana sağlam bir duruş sergiledi. Türkiye'nin demokraside, ticarette ve diğer birçok alanda yazdığı başarı hikayesine en çok katkı sağlayanlardan biri de MÜSİAD ailesidir.
MÜSİAD, tüm Türkiye için çaba göstermeye devam etti. 35 yıldır duruşunuzu korudunuz.
Pek çok "olmaz" denileni başardık, pek çok kirli senaryoyu yok ettik. Sabır ve mücadele ile ilerledik. Bundan sonraki süreçte de her planı bozup, her engeli aşacağız. Gelecekte de MÜSİAD'la birlikte ve beraber olacağız.
Sabırlı bir şekilde yol alıyoruz. Kararlarımızı uyguluyoruz. İki yıl önceki reform programımızla kalıcı ve sürdürülebilir büyümeyi sağladık. Son iki yılda çok önemli mesafeler kaydettik.
Yıllık enflasyondaki azalma 11 aydır kesintisiz devam ediyor, bunun devamı da gelecek.
KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE
Mali disiplinden ödün vermiyoruz. Depremin etkilerini hızlıca giderirken tasarruf tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Kayıt dışılık her şeyden önce haksız rekabettir. Kayıt dışıya göz yummak, kardeşlerimizin hakkını gasp etmektir. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz.
Gelişen olaylara bağlı olarak iç ve dış talepte geçici bir yavaşlama olabilir. Biz bu durumları ne göz ardı ediyoruz ne de takılı kalıyoruz. Son bir buçuk ayda yaşanan dalgalanmalar karşısında başarılı bir duruş sergiledik.