Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yoğun gündemle toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak kabine toplantısında ABD ile ilişkiler, ekonomi, enflasyon ve güvenlik başlıkları ele alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2025 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2025 13:51
hurhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Beştepe’de yapılacak kabine toplantısına başkanlık edecek. En son 8 Eylül’de toplanan kabine, bu kez dış politika, ekonomi ve güvenlik konularını içeren yoğun bir gündemle bir araya geliyor.

Trump görüşmesinin detayları öne çıkacak

Toplantının ana gündem maddesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşme oluşturacak. Görüşmede F-16 ve F-35 alımları, yerli savaş uçağı KAAN’ın motor talepleri, Halkbank davası, Heybeliada Ruhban Okulu, ABD’nin ticari yaptırım tehditleri ve Rusya’dan enerji ithalatı gibi kritik başlıklar ele alınmıştı. Kabinede bu görüşmelerin sonuçları ve Washington’ın Ankara’ya verdiği yanıtlar masaya yatırılacak.

Terörsüz Türkiye süreci değerlendirilecek

Kabinede iç politika gündeminin odağında ise “Terörsüz Türkiye” süreci yer alıyor. Meclis’te devam eden Milli Dayanışma, Demokrasi ve Kardeşlik Komisyonu’nun çalışmaları ve ekim ayında gündeme gelebilecek yasal değişiklikler, toplantıda kapsamlı şekilde ele alınacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un son açıklamaları, sürecin kabinede ayrıntılı biçimde değerlendirileceğini gösteriyor.

Ekonomide enflasyon ve rezervler ön planda

Toplantının ekonomi başlığında ise enflasyon, faiz politikaları ve Merkez Bankası rezervleri öne çıkacak. 3 Ekim’de açıklanacak eylül ayı enflasyon verileri öncesinde fiyat istikrarı için atılacak adımlar, ekonomide yol haritası ve yeni döneme ilişkin beklentiler kabine üyeleri tarafından tartışılacak.

Kabinenin gündeminde ayrıca dış politikada bölgesel gelişmeler, güvenlik operasyonları ve sosyal politikalar da yer alacak.