CHP Salihli İlçe Başkanı Enver Akgün görevinden istifa etti

CHP Salihli İlçe Başkanı Enver Akgün görevinden istifa ettiğini ve adaylıktan çekildiğini duyurdu. Seçim sürecinde 3 aday daha yarıştan çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2025 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2025 23:18
hurhaber.com

CHP Salihli İlçe Başkanı Enver Akgün, düzenlediği basın toplantısıyla hem görevinden istifa ettiğini hem de yaklaşan teşkilat seçimleri öncesinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Akgün, parti değerlerine bağlı kalarak görev yaptığını belirtse de seçim sürecinde adil bir ortam oluşmadığını vurguladı.

Akgün, “Partimizin ve Salihli’nin geleceğine zarar vermemek için adaylıktan çekiliyorum. Ayrıca bugün itibarıyla ilçe başkanlığı görevimden de istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seçim öncesi istifa dalgası

Akgün’ün istifasıyla birlikte ilçe başkanlığı seçimlerinde yarışan Burak Kultaş, Mehmet Dönmez ve Olgun Özbudak da adaylıktan çekildiklerini duyurdu. Dört adayın birden seçim sürecinden çekilmesi, CHP Salihli teşkilatında dikkat çekici bir krize yol açtı.

Demokratik süreç tartışması

Adaylar adına açıklama yapan Olgun Özbudak, delege seçimlerine bazı sivil toplum kuruluşlarının ve partide etkin kişilerin baskı yoluyla müdahale ettiğini iddia etti. Özbudak, bu sürecin demokratik ilkelere aykırı olduğunu savunarak CHP Genel Merkezinin yaşananlara müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

CHP’de gözler genel merkeze çevrildi

Salihli’de dört adayın birden çekilmesi, teşkilat seçimlerinin nasıl ilerleyeceğine dair belirsizlik yarattı. Partililer ve delegeler, CHP Genel Merkezinin bu krize nasıl bir çözüm üreteceğini merak ediyor.