
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde toplantı gerçekleştirdi ve yaklaşık 3,5 saat sürdü.
Yapılan toplantıda Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini alması ve ABD'nin buna karşı uygulayacağı olası yaptırımlar ele alındı.
Ayrıca gerçekleşen toplantıda Meclis'e gelecek olan yeni askerlik sistemi de masaya yatırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Grup Başkanvekillerine görev vererek, askerliğe ilişkin kanunun düzgün şekilde çıkarılmasının sağlanması ve ayrıca şehit ailelerine de TOKİ'den ev verilmesi konusunun bu yapılacak olan düzenlemeye eklenmesini istediği ifade edildi.
Bunun yanı sıra Yargı Reformu Paketi'nin kanuni düzenlemelerinin masaya yatırıldığı toplantıda, hukuk devlerinin esaslarının yerine getirilmesi için çaba gösterilmesi kararı verildi.