CHP’de istifa dalgası büyüyor: Yeni ayrılıklar kapıda mı?

Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişi sonrası CHP kulislerinde yeni istifa iddiaları konuşuluyor. Belediye başkanları ve vekillerde rahatsızlık arttı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2025 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2025 12:04
hurhaber.com

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifası ve AK Parti’ye katılması, parti içinde adeta şok etkisi yarattı. A Haber'in haberine göre, CHP kulislerinde yalnızca belediye başkanları değil, milletvekili grubunda da huzursuzlukların arttığı konuşuluyor.

Parti kulislerinden sızan bilgilere göre önümüzdeki günlerde yeni istifaların yaşanabileceği iddiaları gündemi meşgul ediyor. Genel merkezde alarm seviyesinin yükseldiği, belediye başkanlarının yakın takibe alındığı ifade ediliyor.

Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişi sonrası çalkantı

Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den koparak AK Parti’ye geçmesi, ana muhalefet içinde kırılma noktası olarak yorumlandı. Partililer arasında hem şok hem de rahatsızlık hakim. Özellikle bazı il ve ilçe belediye başkanlarının benzer adımlar atabileceği konuşuluyor.

Milletvekili grubunda da huzursuzlukların yoğunlaştığı, parti yönetiminin içerdeki rahatsızlığı kontrol altına almakta zorlandığı öne sürülüyor.