
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Özel Yetkili Mahkemeler hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu.
Çelik şunları söyledi:
"Yarın arkadaşlarımız suç duyurusu yapacaklar. Bu meseleyi basit mesele görmeyin. Bu siyaseti aşağılayan açıklamaları daha önce de görmüştük. TBMM mensuplarını, getirdikleri yasa yüzünden kimse FETÖ yanına yazamaz. Yapılan Genelkurmay Başkanlığı makamına saygısızlıktır. Kendisiyle dava açılmasına dair süreç için "FETÖ'yü sevindirir" diyor. FETÖ ile mücadele altında eski vesayet biçimlerini güçlendirmek gibi yaklaşımda olunduğunu görüyoruz. FETÖ'yü sevindirecek yaklaşım budur, Meclis'i hedef almaktır. Bu yapılan Genelkurmay Başkanlığı makamına ve Türk demokrasisine saygısızlıktır. Genelkurmay Başkanlığı makamını kendi kişisel inisiyatifleri için istismar etmek anlamını taşır.
Kişiler emekli olduktan sonra, demokratik anlayışla izahı olmayan birtakım fikirlerini savurup, sonra da 'Genelkurmay Başkanlığı yaptım' diyerek makamın arkasına sığınamazlar." dedi.