AK Parti'nin son İstanbul anketi açıklandı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, katıldığı bir canlı yayında İstanbul'da gerçekleştirilen son seçim anketine dair verileri paylaştı. Özdemir, "AK Parti, 2 puan farkla CHP’nin önünde yer almıştır. Ancak bunu yeterli bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2025 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2025 15:12
hurhaber.com

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.Özdemir, AK Parti'nin son anket çalışmalarında İstanbul'da birinci parti olduğunu vurgulayarak, "AK Parti, 2 puan farkla CHP’nin önünde yer almıştır. Ancak bunu yeterli bulmuyoruz. Özellikle iddianame süreçleri tamamlandığında, İstanbul halkı gerçekten İstanbul’da neler yapıldığını, kaynakların nasıl heba edildiğini görecektir" dedi.

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durumu biraz FETÖ sürecine benzetiyorum. 2013’te dershaneler konusu ilk ortaya çıktığında, birçok kişi ‘Bu dershanelerle neden uğraşılıyor?’ diye sormuştu. Ancak 2013, 2014, 2015 yıllarında yürütülen mücadele, 2016’da tamamen anlaşılmış ve sonuçlandırılmıştır."

Trafik sorunu başlıca problem olarak öne çıkıyor

Abdullah Özdemir, İstanbul’daki trafik ve ulaşım sorunlarını değerlendirdi. Trafik ve ulaşım problemlerinin İstanbul'da en öncelikli konu olduğunu, urban dönüşüm ve depremin ise %16 ile ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Atılımlar sekteye uğradı

AK Parti döneminde 2000’li yıllardaki büyük atılımların 2–3,5 yıl içinde kesintiye uğradığını söyleyen Özdemir, şehirdeki projelendirme, kamulaştırma ve uygulama süreçlerinin en az 3–4 yıl sürdüğünü, bu yüzden kesintilerin ciddi etkilerini gösterdiğini belirtti.

Özdemir, 2004–2010 arası yapılan ulaşım ana planı ve 2010–2019 arasında tamamlanan metro çalışmaları sayesinde trafik sıkışıklığının 6. sıraya kadar gerilediğini hatırlattı. Ancak İstanbul’un tekrar zirveye çıktığını ifade etti.

Metro projelerinde yaşanan aksaklıklar

Metro projelerindeki gecikmelere değinen Özdemir, özellikle Kirazlı-Halkalı metrosunun %7 seviyesinde kaldığını ve çalışmaların durduğunu ifade etti. "Büyükşehir Belediyesi irade gösterip projeyi hayata geçiremedi. Bu metro hattı tamamlanmış olsaydı İstanbul'un batısı rahatlayacaktı" dedi.

Özdemir ayrıca, AK Parti döneminde metroların finansmanının sağlandığını ve toplamda 220 milyon Euro’nun Büyükşehir Belediyesi’nin elinde olduğunu belirtti; projelerin ertelenmesi ve iptali nedeniyle İstanbul halkının zarar gördüğünü ekledi.