
AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, rahmetli Erbakan Hoca'nın talebesi olduklarını belirterek, "Necmettin Erbakan, ülkedeki meselelerde önemli duruş sergilemiş çok büyük devlet adamıydı. Bugün tabelalarımız farklı ama tabelalarımızın farklılığı bizim zenginliğimizdir. Bu ziyaretlerin, rahmete dönüşmesi için çok önemli olduğuna inanıyoruz. İki partinin kökleri ve geleceğe dair idealleri çok yakın bundan dolayı daha sık bir araya gelmek ve memleket meselelerini değerlendirme konusunda güçlü iradeye sahibiz. Bu ziyaretlerin, çok güzel sonuçlar doğuracağına canı gönülden inanıyoruz." dedi.
Bülent Turan, ise şunları söyledi:
"Yapılan bu önemli görüşmede ülke gündemi olmak üzere çok fazla konuyu değerlendirdik ama önemli olarak aynı değerler ışığında olan iki partinin farklı tavırlarda birbirlerini değerlendirseler de esas olarak aynı vatan toprakları içerisinde, aynı değerlerle hareket etmesini tekrar hatırladık çünkü bizler aynı yolun yolcusuyuz.
Saadet cephesinden açıklamalar
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman da şunları söyledi:
"Ülkedeki meseleler hakkında görüş alışverişi yaptık Bundan sonra da bunu sürdürme konusunda mutabık kaldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz, mutlaka görüş alışverişi yapılması gerektiğini söylediler. Elbette Saadet Partisi'nin Milli Görüş Harekatı yaklaşımı bulunuyor. Biz hayra motor, şerre fren anlayışıyla devam edeceğiz. Son iki gündür, yapılan açıklamalar bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Ülkenin geleceği hakkında bu olumlu havanın bütün siyasi partiler arasında oluşması gerektiğini düşünüyoruz." ifadesinde bulundu.
"Saadet Partisi, AK Parti ve dört siyasi parti İstanbul'da seçimlere girecek. Her partinin kendi adayı bulunuyor ama bu seçimlerde netice her ne olursa olsun, herkesin neticeye saygı duyması gerekiyor. Vatandaşın iradesine saygı duyması gerekiyor. Seçimden sonra da bu diyalogların sürmesi gerektiği kanaatindeyiz bunda mutabık kaldık." dedi.