
Gazeteci Uğur Dündar, 2012 yılından bu yana yazılarını yayımladığı Sözcü gazetesinden ayrıldığını duyurdu. Bugünkü köşesinde “Veda” başlığıyla yayımlanan yazısında 13 yıllık sürecini anlattı ve editöryal bağımsızlık için teşekkür etti.
Dündar, binlerce yazısının yayınlandığı dönem boyunca hiçbir müdahale olmadığını belirterek Burak Akbay’a ve tüm çalışanlara teşekkür etti. Ayrılığın kendi kararı olduğunu vurguladı ve “Bana kimse ‘Git’ demedi” ifadelerini kullandı.
Yeni adresi Müjdat Gezen açıkladı
Oyuncu ve sanatçı Müjdat Gezen, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Dündar’ın HALK TV ile anlaştığını yazdı. Gezen, “Benden duymuş olmayın ama Uğur HALK TV’yle anlaştı. Gazete HALK da çıkıyor. Orada yükü daha ağır olacak” ifadesini kullandı.