
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek için 6 yıl aradan sonra Beyaz Saray'a geçti. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşılayarak karşıladı. İki lider, daha sonra Oval Ofis'te gazetecilerin sorularını cevaplarken, toplantıya Trump'ın Suriye'yle ilgili açıklamaları damgasını vurdu.
"SURİYE İÇİNDEKİ DURUMDA SORUMLU KİŞİ ERDOĞAN"
Suriye'deki mevcut durumla ilgili açıklamalarda bulunan Trump, "Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda etkin olan kişi. Suriye'nin geçmiş savaş sürecinde de liderlik ona aitti. Mevcut liderden ülkeyi kurtaran da kendisiydi." dedi.
"2000 YILDIR GERÇEKLEŞMEMİŞ OLANI GERÇEKLEŞTİRDİ"
Erdoğan'ın Suriye konusundaki mütevazılığını vurgulayan Trump şunları ifade etti: ''2000 yıldır gerçekleşmemiş olan şeyi başardılar, fakat bunu kabul etmiyor. Bu, Erdoğan'ın başarısıdır. Aynı zamanda Türkiye'nin başarısıdır. Bu, Türkiye için bir zaferdir.''
"ERDOĞAN'IN TALEBİ ÜZERİNE YAPTIRIMLARI KALDIRDIM"
Suriye'nin yeni yönetiminin ülkenin kalkınma çabalarını ele alan Başkan Trump, "Suriye, yıllardır süren çatışmalar nedeniyle sık sık değişkenlik gösteriyordu.
Eğer mümkünse, lütfen yaptırımları kaldırın dediler. Erdoğan'ın talebi üzerine yaptırımları kaldırdım" şeklinde konuştu.