
Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında “DEM ve Öcalan görüşmeli” ifadelerini kullandı ve 22 Ekim tarihinde yaptığı “Öcalan” çağrısının arkasında durdu.
Gelişmeleri Hürhaber'e değerlendiren 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Başkanı şehit babası Zeki Kılınç, “Şehit aileleri devlete güvenmeli” dedi.
Zeka Kılınç'ın değerlendirmeleri şöyle:
Devletimizi yönetenler ellerindeki bilgi ve belgelerle eğer bugün PKK'nın ülke dışındaki yöneticilerini pasifize edebilmek ve onların etkinliğini bitirebilmek için İmralı da yatan caninin "Devletime hizmet etmek istiyorum, devletimin çıkarları için bana bir fırsat verin" sözüne istinaden bu şahsa güvenip eğer bir fırsat vermek gerektiğini şimdi açıkça söylüyorlarsa, biz şehit ailelerine düşen vatanımızın bekası, milletimiz istiklal ve istikbali için gerekirse bağrımıza taş basıp bu fırsatın değerlendirilmesi için sesimizi devletimize ve yetkili yöneticilere yükseltmeden, başkaldırmadan, beklemede kalmamızın ve sonucuna göre hareket etmemizin daha uygun olacağı kaanattinde olduğumu acizane belirtmek istiyorum.