
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO Ankara Zirvesi Savunma Sanayii Forumu'nda açıklamalarda bulundu.
Rutte'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
* Caydırıcılık ve savunma tam bir takım çalışması gerektirir. Bu nedenle NATO ve sanayi arasında işbirliği inşa etmemiz çok önemli
* Gerçek bir ilerleme kaydettik ve doğru yönde ilerlemeye devam ediyoruz, strateji net aslında ama maç bitmedi henüz ve bu maçı kazanmak istiyorsak da tüm üyelerimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor.
* Geçtiğimiz yıl müttefiklerimiz ve Kanada, savunmaya bir yıl öncesine kıyasla daha fazla harcadılar. Sadece geçtiğimiz yıla bakacak olursak 37 milyar doların savunma sanayi altyapısının geliştirilmesi için harcandığını görüyoruz.
* Bu zorluklarla mücadele edebilmek için transatlantik savunma devrimine ihtiyacımız var. Hükümetlerin oynayacağı roller var, uzun dönemli siparişler vermeye ve sözleşmeler imzalamaya devam etmeliler