
Kurban Bayramı yaklaşırken Bursa’daki ikinci el otomobil pazarında hareketlilik arttı. Fiyatların 150 bin TL'den başlaması, hem alıcıları hem de satıcıları memnun ediyor.
Bayram tatiline araçsız girmek istemeyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın etti. Geçtiğimiz haftalarda durağan olan ikinci el araç piyasası, bayram etkisiyle yeniden canlandı. Şehir dışına gitmek isteyenler ya da memlekete yolculuk planlayanlar, uygun fiyatlı otomobilleri değerlendirmeye başladı.
Erken saatte pazara gelen alıcılar ince eleyip sık dokuyor
Bursa’daki pazarda sabah saatlerinde oluşan kalabalık, bayram öncesi araç talebinin ne denli yoğun olduğunu ortaya koyuyor. Araç almak isteyenler genellikle yalnız gelmiyor; yanlarında eş, dost ya da tanıdık bir ustayla birlikte detaylı inceleme yapıyorlar.
Alıcıların en çok dikkat ettiği noktalar arasında aracın genel kondisyonu, motor durumu ve geçmiş kazalar öne çıkıyor. Fiyat-kalite dengesi ise karar sürecinde belirleyici oluyor.
Satıcılar da talepten memnun: Uygun fiyatlı araçlara ilgi yüksek
İkinci el otomobil satıcıları da pazardaki ilgiden oldukça memnun. 150 bin TL civarından başlayan araçlar, dar bütçeli alıcılara cazip gelirken; orta segmentteki 300-500 bin TL bandındaki modeller de talep görüyor.