
Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Astana kararları çerçevesinde İdlib'te bulunan gözlem noktasına saldırı oldu. İdlib'teki gözlem noktasına PKK/PYD'li teröristlerce düzenlenen havan ve roketli saldırıda bir askerimiz şehit oldu.
1 ŞEHİT 6 YARALI
TSK'dan yapılan son dakika açıklamada, İdlib'de gözlem noktasına yönelik saldırıda 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Saldırı sonucunda 5 asker ve 1 sivil görevlinin de yaralandığı belirtildi.
TSK'dan yapılan açıklama şöyle:
''İdlib'de tesisine devam edilen 6 numaralı gözlem noktasındaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına 05 Şubat 2018 tarihinde, terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen roket ve havan saldırısı neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde kahraman beş silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır. Saldırı sonrasında terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.''
İDLİB'DE AĞIR YARALANAN DSİ ÇALIŞANI DA ŞEHİT OLDU
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin İdlib bölgesine gönderilen askeri konvoya, teröristlerin bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda ağır yaralanan DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.
3 GÖZLEM NOKTASI VAR
Astana zirvesinde Türkiye'nin, İdlib'de barış sürecine gözlemcilik için 12 gözlem noktası kurması kararlaştırılmıştı. Şu ana kadar İdlib'te 3 gözlem noktası oluşturan Türkiye, dördüncü gözlem noktasını kuracağı bölgeye gönderdiği konvoy ilk seferinde saldırıya uğramış dün bölgeye ulaşmıştı.