Haraçcı teröristler öldürüldü!

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın bölgedeki haraç toplama faaliyetlerinde yer alan, örgütün sözde sorumlularından Caize Selber ve Emine Ulaş'ı Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 14:35
hurhaber.com

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT'in yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, "Berfin Roj" kod adlı Caize Selber ile "Tekoşin Dilgeş" kod adlı Emine Ulaş'ın, örgütün üst düzey yöneticileriyle yakın ilişkilere sahip olduğu belirlendi.

Bu iki teröristin, bölge halkını vergi adı altında haraçladıkları ve topladıkları paraları Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılar için kadro temininde kullandıkları tespit edildi. Ayrıca, örgüte lojistik destek sağladıkları ve gençleri terör örgütüne katılmaları için teşvik ettikleri öğrenildi. Türkiye'deki gençlik yapılanması üyelerine de eylem talimatları verdikleri bildirildi.

Hakkında arama kaydı bulunan ve MİT'in hedef listesinde yer alan Selber ve Ulaş, Süleymaniye kırsalındaki operasyonda etkisiz hale getirildi. İki teröristin, 1999 yılında katıldıkları örgütte sözde sorumlu seviyesinde faaliyet gösterdikleri belirtildi.