
Eski Malezya imamı olarak bilinen FETÖ firarisi Abdullah Antepli, örgütün içindeki yeni detayları gün yüzüne çıkardı. 1988 ile 1997 yılları arasında örgütün "mahrem" yapısında yer alarak FETÖ üyelerinin askeri liselere yerleştirilmesine çalıştıktan sonra, örgüt tarafından sözde Malezya imamı olarak görevlendirilen Antepli, KPSS ve üniversite giriş sınavı sorularının FETÖ mensuplarına verilmesini örgütün "ahlaki çürümenin en masum örneği" şeklinde yorumladı.
"BU SUÇUN BEDELİ BU DÜNYADA ÖDENMEZ"
Antepli, kendisi ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen dahil, örgüt üst yönetimindeki birçok kişiyi suçladığı konuşmasında, "Bu suçun bedeli bu dünyada ödenmez." dedi.
Gülen'in konuşmalarını, örgütün eski merkez binasının 2. katındaki büyük salonda, kahvaltıdan hemen sonra yapılan "diyalog toplantıları öncesinde" gerçekleştirdiğini anlatan Antepli, soruların çalınmasıyla ilgili konuşmaları açıkladı.
2010 KPSS sorularının FETÖ tarafından çalındığına dair bir haberi izledikten sonra Gülen'in, bu durumu kalabalık içinde öfkeyle ağızdan kaçırdığını belirten Antepli, bunu yaptığı sırada "boş bulunduğunu" aktardı.
Antepli, askeri lise sınavlarında çıkacak soruların kendisi ve Tarık Bey'e verildiğini, bu soruları öğrencilere dağıttıklarını ifade etti.
İlk kez 2018 yılında bu iddiaları yazdığını açıklayan Antepli, örgüt içindeki bazı çevrelerdeki "Fetullah Gülen masum, çevresi kötü" görüşünün, ölen liderin gerçek yüzünü gördükten sonra kendisi için anlamını yitirdiğini dile getirdi. Türkiye'ye gelip hukukun gerektirdiği cezayı çekmeye hazır olduğunu belirtti.
ADİL ÖKSÜZ İLE ÖLEN LİDER GÜLEN'İN İLİŞKİSİ
Abdullah Antepli, 15 Temmuz hain darbe girişiminin öncülerinden olan firari Adil Öksüz'ü Pensilvanya’daki kampta "çok kez gördüğünü" söyledi. Antepli, Gülen’in Öksüz’e çok değer verdiğine tanıklık ettiğini belirtti.
Öksüz'ün "Gülen'in gözdesi" olmasından dolayı 2011-2012 yıllarında örgütün Pensilvanya’daki kamp merkezinde sık sık karşılaştıklarını, kamptakilerin de Öksüz'e büyük saygı gösterdiğini ifade etti.
Küçük yaşlardan itibaren örgütte yer alan Tuncay Abdullah Antepli'nin, üniversite yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet "mahrem imamlığı" gibi terör örgütü FETÖ'nün çeşitli kademelerinde yer aldığı biliniyor.