Erdoğan: Eğer barış istiyorsan daima savaşa hazır olmalısın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki felsefesini, 'Eğer barış istiyorsan savaşa daima hazır olmalısın' sözleriyle açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 15:55
hurhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF'21 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreninde konuştu.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki şahlanışına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 yılda bu alanda bir devrim gerçekleştirildiğini belirtti.

"DIŞA BAĞIMLILIĞI YÜZDE 80'LERDEN YÜZDE 20'LERE İNDİRDİK"

Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü dostlarıyla paylaşmaktan memnuniyet duyacağını ifade eden Erdoğan, "Savunma sanayiinde dışa bağımlılık seviyesini yüzde 80'lerden yüzde 20 seviyesine indirmeyi başardık. İhracatımızda da bunun yansımalarını görüyoruz. Daha önce 250 milyon doları bulmayan ihracatımız 3 milyar dolar sınırını geride bıraktı." dedi.

"EĞER BARIŞ İSTİYORSAN SAVAŞA DAİMA HAZIR OLMALISIN"

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki felsefesini de paylaştı.

Erdoğan, "Atalarımızın, 'Eğer barış istiyorsan savaşa daima hazır olmalısın' sözü bizim savunma sanayiindeki felsefemizin en güzel ifadesidir." diyerek savunma sanayisindeki atılımın önemini bu sözlerle açıkladı.