
Ege Denizi'ndeki depremler hem sayı hem de şiddet olarak artmaya devam ediyor. Özellikle Santorini ve Amorgos adalarından hissedilen sarsıntılar bölge halkını oldukça endişelendirmiş durumda. Adalıların terk ettiği bölgelerdeki okullar 14 Şubat Cuma gününe dek kapalı olacak. Dün akşam kaydedilen 4,7 ve 5,1 büyüklüğündeki depremler ise uzmanları harekete geçirdi. Yunan bilim insanları, bugün Caldera deniz bölgesinde veri toplayan sismografları kurtarmak ve iki yeni su altı sismografı yerleştirmek amacıyla bir operasyon başlatacak.
BİLİM İNSANLARI DEPREMLERİ ARAŞTIRIYOR
Atina Ulusal Üniversitesi Jeoloji Profesörü Evi Nomikou, hava koşullarının uygun olması durumunda bilimsel ekibin Kaldera'daki su altı sismograflarını almayı planladığını belirtti. Uzmanlar, denizaltından elde edilen verileri kara sismograflarından elde edilen bilgilerle birleştirecek. "Sismograf verilerini daha iyi analiz edeceğiz ve böylece oluşum mekanizmalarını daha iyi anlayabileceğiz," diyen Nomikou, Santorini'nin kuzeydoğusundaki sismik aktivitenin herhangi bir volkanik patlamayla ilişkili olmadığını açıkladı.
DEPREMLERİN ŞİDDETİ ARTIYOR
Bu arada, adalar hafta sonu da yoğun sarsıntılar yaşadı. 5.0 büyüklüğündeki deprem, Pazar günü saat 21.00'de kaydedildi. Depremin merkezi, Amorgos'un Arkesini kasabasının 21 kilometre güneybatısındaki deniz bölgesinde, 226 kilometre uzaklıktaydı.