
İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 2025 Yılı 4. Dönem Toplantısı, Fatih’te bulunan Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül’ün başkanlığındaki toplantıda, kent genelinde devam eden yatırım projeleri ve kurumların gündem başlıkları ele alındı.
Toplantıda konuşan Vali Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a sağladığı destekler ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda kentsel dönüşüm sürecinin hızla sürdüğünü ifade etti. Bu kapsamda Yarısı Bizden Kampanyası’nın dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
Kamu binalarında dönüşüm süreci
Kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülen dönüşüm çalışmalarına değinen Gül, okullar, hastaneler, hükümet konakları ve idari binaların deprem güvenliği açısından yenilendiğini söyledi. İPKB başta olmak üzere ilgili bakanlıkların programlarında yer alan projelerin tamamlanmasıyla İstanbul’da kamu binalarının tamamının güvenli alanlar haline geleceğini ifade etti.
Gül, bu çalışmalarla birlikte kamu hizmetlerinin hem vatandaşlar hem de kamu çalışanları için güvenli ortamlarda sürdürüleceğini dile getirdi.
Yeni hastane yatırımları
İstanbul’da son dönemde iki büyük hastanenin ihalesinin yapıldığını hatırlatan Gül, Ataşehir’de 1453 yatak kapasiteli Fatih Sultan Mehmet Hastanesi ile Haydarpaşa’da 800’ün üzerinde yatak kapasitesine sahip yeni hastane projelerinin sürece dahil edildiğini söyledi. Beykoz, Ümraniye, Bayrampaşa, Avcılar, Esenyurt ve Esenler’de de hastane yatırımlarının farklı aşamalarda devam ettiğini aktardı.
Okul ve sosyal projeler
Okul projelerinin de eş zamanlı sürdüğünü belirten Gül, özellikle çalışan aileler için kreş ve anaokulu ihtiyacının öncelikli olduğunu vurguladı. 2026 yılı içinde 100 kreş, 100 adet 4–6 yaş Kur’an kursu ve 100 anaokulunun tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
Sosyal projelerin çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde devam edeceğini ifade eden Gül, koruyucu ve önleyici çalışmaların önümüzdeki dönemde artırılacağını söyledi.
Ramazan öncesi mesai düzenlemesi
Ramazan ayı öncesinde ulaşım yoğunluğuna dikkat çeken Gül, kurum amirlerinden mesai saatlerine yönelik esnek planlamalar yapılmasını istedi. Hizmetlerin aksamaması kaydıyla personelin mesai çıkış saatlerinin erkene alınabileceğini belirtti.
Gül, kamu yatırımlarında ihalelerin açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildiğini ve bu sayede çalışmaların yılın tamamında verimli şekilde sürdürüleceğini sözlerine ekledi.