
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasındaki sözleri nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'daki FETÖ darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "siyasi hayatımızda asgari nezaketin kalıcı olarak tesis edilmesi ümidi ve iradesiyle" Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı tüm davalardan vazgeçtiğini hatırlattı. Ancak, Aydın'a göre, 8 yıl sonra da Kılıçdaroğlu cephesinde "asgari siyasi nezaket" konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmedi; aksine, "kabalığın ve çirkin üslubun bir davranış kalıbına dönüştüğü" belirtildi.
Aydın, ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun sahte mağduriyet algısı yaratmaya çalıştığını ve savunma hakkını kötüye kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiğini vurguladı. Bu bağlamda, Kılıçdaroğlu hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvurduklarını açıkladı. Erdoğan'ın avukatı, Kılıçdaroğlu'na yönelik 500 bin liralık manevi tazminat davasının da Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulduğunu duyurdu.
4- Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret ve iftiraların bir hülâsasından ibaret olan mahkemedeki açıklamaları nedeniyle Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Cunhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve Asliye Hukuk Mahkemesinde de 500 bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır.
— Hüseyin Aydın (@hsynaydn) November 25, 2024