
Adana'da 11 yıl önce öldürülüp cesedi dere yatağına atılan Zeynep Söğüt’ün cesedi hala bulunamadı. Ancak, cinayete karışan Savaş Sanatma, Ersin Yalçınkaya ve Nazlı Tuğlucan, yeniden yapılan yargılama sonucu ceza aldı.
Savaş Sanatma, 2013 yılında Zeynep’in kaybolduğunu bildirerek kayıp başvurusu yapmıştı. Ancak Zeynep’in annesi, kızının hayatından endişe ederek şüpheli olarak Sanatma’yı göstermişti. Olayın üzerinden yıllar geçtikten sonra 2020’de, kaybolan kadının cinayete kurban gittiği anlaşılınca, Savaş Sanatma, Ersin Yalçınkaya ve Nazlı Tuğlucan sorgulandı.
Sanıklar, Zeynep’i öldürüp cesedini bavula koyarak Pozantı'da bir dereye attıklarını itiraf etti. Ancak yapılan aramalarda ceset bulunamadı. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar için önce müebbet hapis cezası verdi, ancak eksik soruşturma nedeniyle karar bozuldu. Yeniden görülen davada, Savaş Sanatma ve Ersin Yalçınkaya, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Nazlı Tuğlucan ise "delilleri gizleme" suçundan 3 yıl hapis cezası aldı.
Zeynep Söğüt’ün annesi, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Karara itiraz edilecek.