
İçmeler'deki yangın geçen hafta salı günü yerleşim alanlarının yanı başında başladı. Oteller ve evleri tehdit eden yangın insanların bulunduğu bölgeden uzaklaştı.
Ancak ormana yayılan alevleri kontrol altına almak kolay olmadı. Sahil şeridinde havadan ve karadan günler müdahale günler sürdü.
Yangının bölgeye verdiği hasar havadan görüntülendi.
Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, ülkemizde gerçekleşen büyük yangınların haritaları ve verilerini yayınladı. Yangından etkilenen alan büyüklüklerini gözler önüne seren haritalar dikkat çekti.
Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda çalışan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Tevfik Türk, Sentinel 2A uydu görüntülerinin kısa dalga (SWIR) ve yakın kızılötesi (NIR) bantları ile yaptıkları çalışmaların sonucunu yayınladı.
Milas-Bodrum'da yangından etkilenen alan 102 bin dekar, Marmaris'te 95 bin dekar ve Manavgat'ta yangından etkilenen alan 350.000 dekar olduğu bilgisi alındı.