
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, bu gelişmeyi “memnuniyet verici bir adım” olarak nitelendirdi ve “Terörsüz Türkiye” hedefinin altını çizdi.
PKK’nın silahlı unsurlarından bir kısmının geri çekilmesi ya da silah bırakması yönündeki bu adımın sahadaki etkileri dikkatle takip edilirken, Fidan açıklamasında KCK yapılanmasına da doğrudan atıfta bulundu.
KCK tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar teyakkuz sürecek
Bakan Fidan açıklamasında, “KCK bütün bileşenleriyle ve unsurlarıyla ülkemiz, milletimiz ve coğrafyamız için tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bu vurguyla, sadece bir grup teröristin silah bırakmasının yeterli olmayacağına işaret eden Fidan, devletin terörle mücadelesindeki kararlılığını yeniden hatırlattı.