
İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanış oturumuna katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu.
Bahçeli, Cumhur İttifakının 31 Mart tarihinde büyük bir başarı elde ettiğini, Cumhur İttifakının kök tuttuğunu, milletin verdiğini bu karara saygı duyulması gerektiğini ve CHP'nin ulaştığı bu seçim sonuçlarının abartılmaması gerektiğini vurguladı.
Devlet Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
‘'Ne yapalım yani, şimdi seçildiler diye komünist şarlatanlığına göz mü yumalım? Tunceli, Dersim oluşunu kabul mü edelim?15 Temmuz darbe gecesinde hainlerin lehine kadeh kaldıran kişinin Edirne Belediye Başkanı olmasını sırf sandıktan çıktı diye kabul edemeyiz. Tunceli Belediye Başkanı olan TKP'li şahsın ‘Dersim' dayatmasına hoşgörülü davranamayız. 31 Mart seçimlerinde PKK CHP'ye çalışmadı mı? Onca usulsüzlüklerle seçilen kişinin konuşması yetmedi mi? CHP'yi siper olarak kullanmadılar mı? İşte siyasetin kara deliklerini görmekle kalmıyor, maksatlarını da deşifre ediyorlar. Teröristler Türk lirasının değerine saldırıyorlar.
''YSK, TÜRKİYE'NİN KADERİYLE OYNAYAMAZ''
7 Hazirandan sonra yüzde 60 bloğu etkisiz hale getirdik, FETÖ bu gidişle kaybettiği mevzileri tekrar kazanacak. Dağlarda bizim kovaladıklarımız belediyelerde yeniden konuşlanacak. Antalya'da hainler daha çok cirit atacak. YSK Türkiye'nin kaderiyle oynayamaz. YSK'nın tarihi görevi 3 valiz belgeyi eksiksiz incelemek. İstanbul'da seçimin yenilenmesi beka meselesidir. YSK bir biçimde hukuki destek alacak mı? İBB'deki veri kopyalanmasının durdurulması tam isabetli olmuştur. 82 milyon vatandaşın adı birdir, inancı birdir.
Cumhur İttifakı siyasi gerekçelerle kurulmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye İttifakıyla derken neyi kastettiğini bilemeyiz. Terörle mücadele tavizsiz sürdürülmedi ve Cumhur İttifakı varsa umutlar elbette bitmemiş demektir. MHP olarak sözümüz senettir.