
Ankara'nın Polatlı ilçesinde tonlarca çürümüş soğan bir bölgeye atılınca mahallelilerin tepkisini çekti.
Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Esentepe Mahallesi'nde aktif olmayan tuğla fabrikalarının olduğu bölgeye tonlarca çürümüş soğan atılınca, vatandaş tepki gösterdi. Yüksek Hızlı Tren hattı boyunca atılan çürük soğanlar hem yaydığı kötü koku sebebiyle hem de sağlık sorunlarına sebep olabileceği endişesi ile mahalleli tepki gösterdi. Ayrıca atılan çürümüş soğanların filizlenip yeşerdiği de oldu.
''ELDE KALANLARI TEMİZLEYİP PİYASAYA SÜRÜYORLAR''
Mahalle sakinlerinden olan Nihat Yüksel, ‘'Torbalarda çürüyen soğanlar mevcut. Mantar ve pas hastalığına yakalanan soğanları kaldırıp buraya döküyorlar bir de bu soğanlar yeni değil, 1,5-2 aydır neredeyse buradalar. Kalan çürük soğanları döküyorlar, elde kalanları da temizleyip piyasaya veriyorlar'' ifadelerini kullandı.
Mahalle sakini olan Nihat Yüksek mahsulün de düşük geldiğini ifade ederek, ‘'4 ton soğan aldılar, alamadılar. Soğan iyi para ediyor, elde kalanları ayıklayıp hastalıklı, çürük olanları atmışlar. 9 yıldır bu işten para kazanmadılar. Bu yıl soğan para etti ama onu da satamadılar, insanlar zarar etti'' dedi.
''BUNCA SOĞANA YAZIK DEĞİL Mİ?''
Bir diğer mahalle sakini olan Erdal Akbulut ise, soğan üreticilerinin soğanları stokladıklarını ve düzgün koşullarda soğanları tutmayıp çürüttüklerini ileri sürdü. Akbulut, ‘'Memleketin halini görüyorsunuz. Soğanları zamanında ucuz diye vermeyip depoya koyuyorlar, sonra zammın sonunu görüyorsunuz. 10 liradan verseler çuvalını herkes alırdı. Bunca soğana yazık değil mi? Buraya bunları tüccarlar, çiftçiler atıyor. Zam gelecek diye soğanları depoya koyuyorlar. Sonra depoda çürüyor. Sonra bu manzara oluyor'' şeklinde konuştu.