91 bin seçmen oy kullanamayacak!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamada, akrabası veya tanıdıkları için seçmen kayıtlarını taşıyanlar hakkında başlatılan incelemede 91 bin seçmenin kaydının dondurulduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2019 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 14:48
hurhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son talimatı gereğince 31 Mart yerel seçimlerinde akrabası ya da tanıdıkları için oy kullanmak adına seçmen kaydını taşıyanlar için "Dondurulma" kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler öncesinde akrabası veya tanıdıkları için seçmen kayıtlarını taşıyanlar adına inceleme başlatılmasını istemişti. Yapılan araştırmalar neticesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belirlenen 91 bin seçmenin kayıtlarını tamamen dondurduğunu ve bunları 31 Mart seçimlerinde oy kullanmayacaklarını ifade etti.

Oy Kullanamayacaklar

Seçmen kütükleri için son gerçekleştirilen itirazları değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen kaydı taşıma, boş binalara seçmen yerleştirme, ölü seçmen iddiaları gibi suçlamaları değerlendirerek bir takip soruşturma başlatmıştı. YSK yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Bunun için tabi ki farklı sebeplerde var. Zamanında gerekli itirazları yapmayan vatandaşlarımızda mağdur konumdalar. Ancak itiraz süreci geçtiğinden dolayı seçmen kayıtlarını dondurma kararı aldık. Bunlar 31 Mart seçimlerinde oy kullanamayacaklardır." dendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bu yaşananlara tepki göstererek, bunun bir işgal türü olduğunu ve böyle bir şeyi asla kabul edemeyeceklerini söylemişti.