
Yurt dışına çıkış harcı ödemelerinde yarından itibaren pulla ödeme dönemi sona erecek. Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) yayımlanan tebliğle, geçmişte yurt dışına çıkış için gerekli olan pul ile ödeme tarih oluyor. Yeni düzenlemeye göre, harç ödemeleri artık GİB internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamaları, anlaşmalı bankaların internet ve mobil bankacılık uygulamaları, PTT ile vergi dairelerinin veznelerinden yapılabiliyor.
Makbuz Gösterimine Gerek Kalmayacak
Harç ödemeleri, belirtilen yöntemlerle yapıldıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) elektronik ortamda otomatik olarak aktarılacak. Bu sayede, yurt dışına çıkış noktalarında vatandaşların ayrıca makbuz göstermesine gerek kalmayacak.
Dijital Vergi Dairesi ile Kontrol Edilebilecek
Ödemelerin EGM’ye aktarılıp aktarılmadığı, Dijital Vergi Dairesi üzerinden "Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama" menüsünden kontrol edilebilecek. Ancak, harcı vezne üzerinden ödeyen vatandaşlar, çıkış noktalarında yapılacak kontrollerde ödeme makbuzunu yetkili emniyet personeline göstermek zorunda kalacak.
Geçerli Ödemeler İçin Son Tarih: 10 Ocak 2025
Bugüne kadar 500 TL olarak belirlenen harç ödemeleri, pullu olanlar dahil, 10 Ocak 2025 tarihi sonuna kadar geçerli olaca