
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında fahiş zamlar konusunda uyarmış ve gereken adımların atılacağını söylemişti. Alınan önlemleri ve eylem planını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurdu.
HAFTAYA SATIŞLAR BAŞLIYOR
Maliye bakanı Berat Albayrak, 'Fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Haftaya Belediyeler meyve-sebze satışına başlayacak.' dedi.
Pazarlarda ve marketlerde fahiş zamlara önlem geliyor. Özellikle çarliston biber ve patlıcanda yüzde 80'leri geçen zamlar yapıldı.
MEYVE-SEBZE FİYATLARI DÜŞECEK
Başta stokçular ve komisyoncular pazar fiyatlarını istedikleri gibi belirliyorlar. Hal yasası ile önem almak isteyen hükümet flaş bir kararla Belediyelere meyve-satışı ile müdahale kararı aldı.
KREDİ VE SERACILIĞA DESTEK
Bakan Albayrak, kış aylarında fiyat artışlarının önüne geçmek için seracılığı teşvik paketi hazırlıyor.
Yarın Ziraat Bankası seracılıkl ilgili bir paket açıklayacak. Düşük faizli tarım kredisi ve Jeotermal bölgelerde seracılık altyapısı oluşturulacak. Bakan Albayrak, Kamu olarak da seracılığın içinde yer alacağını açıkladı ve 'Gıda enflasyonunu ülke gündeminden çıkaracağız' dedi.