
Üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin ilk oturumuna girdiği YKS saat 10.15'te başladı. Öğrencilerin ulaşım ve sağlık problemi yaşamaması adına sokağa çıkma yasağının uygulandığı 81 ilde öğrenciler, sabah saatlerinde sınava girecekleri okulun yolunu tuttu.
YKS'ye anne ve babasının 7 yıldır beslediği 'Paşa' adlı papağanıyla gelen Aleyna Üzer, tebessüm ettirdi. Üzer, 'Jako' cinsindeki can dostuna çok bağlı olduğunu belirtti. Sınava şans getirmesi için onunla beraber geldiğini dile getirdi.
Paşa'nın kalabalık ortamda kaçmaması için ayağına zincir bağladı. Üzer, "Heyecanlıyım, Paşa inşallah bana uğur getirir. 7 yıldır onu besliyorum. Birbirimize çok bağlıyız, sınavı kazanacağıma inanıyorum" dedi.