Ukrayna'dan barış mesajı! Zelenskiy tarih verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşın sona ermesi ve ülkenin yeniden yapılandırılması için ABD ile önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini duyurdu. Barış planının 20 maddelik bir temel belge haline dönüştürüldüğünü vurgulayan Zelenskiy, “Bu hafta kan akışına son verecek yeni gelişmeler yaşanabilir” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2025 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2025 21:02
hurhaber.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Rusya-Ukrayna Savaşı'na son vermek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Savaş sonrası Ukrayna'nın ve ekonomisinin yeniden inşası hakkında bugün ABD'li yetkililerle görüşmeler yapacaklarını aktaran Zelenskiy, "Ukrayna için her şey güvenilir ve saygın olmalıdır." dedi.

ABD'nin, savaşı bitirmek için önerdiği barış planı üzerinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Aynı zamanda, savaşı sonlandırabilecek parametreleri belirleyebilecek 20 maddelik önemli bir belge üzerindeki çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Yönetici (Donald) Trump'ın ekibi ve Avrupa'daki müttefiklerimizle ortaklaşa yaptığımız çalışmaların ardından bu belgeyi yakında ABD'ye ileteceğiz."

Savaş sonrasında Ukrayna'ya güvenlik garantileri sağlanması amacıyla oluşturulan "Gönüllüler Koalisyonu" toplantısının yarın yapılacağını belirten Zelenskiy, "Bu hafta hepimiz için, kan akışını durdurmak adına yeni haberler getirebilir." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Zelenskiy, barışın sağlanması için Rusya'nın saldırılarını durdurmasına ve sonrasında Ukrayna'ya tekrar saldırmaması gerektiği üzerinde durduklarını bildirdi.