
ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da seçmenlerle bir araya gelerek, Kürtlerin umarım bölgeden çekileceğini ve Türkiye'nin hava güçleri karşı şanslarının olmadığını dile getirdi.
Suriye'den çekilme kararını destekleyen ABD Başkanı Donald Trump, askerlerinin 50 sene daha Suriye'de kalamayacaklarını belirterek, ‘'Biz daha kendi sınırımızı kontrol edemiyoruz. Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemizin imkanı yok.'' İfadelerine yer verdi.
Donald Trump, PKK/YPG'nin Türkiye'nin sınırında olan 30 kilometre derinliğindeki alandan çekilmelerine dair niyetlerinin olduğu ve bu durumun iyi bir şey olduğunu kaydetti.
Son olarak, Donald Trump, yine yaptırımlara değinerek, Türkiye dini azınlıkları korumak da içinde olmak üzere sorumluluklarını yerini getirmezse yaptırım uygulayacaklarının altını bir defa daha çizdi.