
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer silah programı konusunda bir anlaşma müzakere etmek amacıyla İran lideri Hamaney'e mektup gönderdiğini açıkladı.
Mektup Perşembe Günü Gönderildi! Trump, Perşembe günü İran’a iletilen mektupta, müzakerelere başlama isteğini ifade etti. ABD basını, Trump’ın İran ile bir anlaşma sağlamayı tercih ettiğini ve bu yönde önemli bir adım attığını vurguladı.
Söz konusu mektubun İran’ın dini lideri Hamaney’e gönderildiği belirtilirken, Trump'ın bu girişimi, İran’ın nükleer kapasitesine dair endişeleri gidermeye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.
ABD Başkanı, basına verdiği demeçte, İran’ın nükleer silah sahibi olmaması gerektiğini vurgulayarak, müzakerelerin başarısız olması durumunda alternatif çözümlerin değerlendirileceğini belirtti. Trump’ın bu açıklamaları, yönetiminin İran’ın nükleer programına karşı net bir duruş sergilediğini gösteriyor.