
Sudan'da devrilen Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir liderliğinde olan Ulusal Kongre Partisi'nden (UKP), üst düzey yetkililer yakalanarak cezaevlerine gönderildi. Bunun yanı sıra Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri ile Askeri Geçiş Konseyi bir heyet, yönetimin sivil iradeye teslimi konusuna değindi.
Yerel basında yer alan bilgide, el-Beşir'in eski yardımcısı olan Ali Osman Muhammed Taha, eski Meclis Başkanı Ahmed İbrahim et-Tahir, yardımcılarından Nafi Ali Nafi'nin yakalanarak Kuber Merkezi Hapishanesi'ne gönderildiği ifade edildi. Daha öncede Sudanlı iş adamları Cemal el-Vali, Abdulbasit Hamza ve Cemal Zamkan, Meclis Başkanı İbrahim Ahmed Ömer, eski Savunma Bakanı Abdurrahim Muhammed Hüseyin ile eski Hartum Valisi Abdulrahman Hazır da gözaltına alınarak cezaevine gönderildiği aktarılmıştı.
Muhalif Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, Askeri Geçiş Konseyi yönetimin sivil idareye teslim edilmesi çerçevesinde görüştü. Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri ile Askeri Geçiş Konseyi bir heyetle birlikte oldu. Konsey sonrası yapılan görüşme sonrası, muhalif güçler ile konsey temsilcilerinin, yönetimin sivil iradeye teslim edilmesi konusunda görüştüğünü aktarıldı.