
G20 Zirvesi içinJaponya'nın başkenti Tokyo'da basına açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD ile İran'ın savaşın eşiğine gelmesiyle ilgili değerlendirmeler yaptı.
Askeri gerilimi önlemek için her şeyi yapacağını söyleyen Macron, bunun için ise cuma günü G20 Zirvesi'nde Trump ile görüşeceğini açıkladı.
Macron, geri dönüşü olmayan bir şey olmasını engellemek için ellerinden gelen çabayı göstereceğini dile getirdi.
ABD ile İran arasındaki gerilimin azalması için aktörlerin tansiyonu düşürmesinin önem taşıdığını söyleyen Mavron, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de salı günü telefonda görüştüğünü söyledi. Kendisine nükleer anlaşmadan çıkmasının ve onu gösteren her şeyin hata olacağını söylediğini belirtti.