
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Rutte’nin talebi üzerine yapıldı ve gündemin merkezinde Ukrayna-Rusya savaşı ile küresel gelişmeler yer aldı.
İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Türkiye’nin İstanbul’da başlattığı Ukrayna-Rusya müzakere sürecinde ilerleme sağlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı, bu sürecin insani alanlarda olumlu sonuçlar doğurmasının önemine vurgu yaptı.
Görüşmede NATO Genel Sekreteri Rutte, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak Alaska Zirvesi öncesi Ukrayna'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin Alaska'da yapılacak görüşmeyi yakından takip ettiğini belirtti..