İsrail ile esir takası krizi: Hamas’tan yeni açıklama

Hamas, İsrail’in anlaşma şartlarını ihlal ettiğini belirterek 15 Şubat’taki esir takasını süresiz ertelediğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2025 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2025 20:50
hurhaber.com

Hamas, 15 Şubat’ta gerçekleşmesi planlanan esir takasının bir sonraki duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı. Hamas’ın askeri kanadından yapılan açıklamada, İsrail’in anlaşma şartlarını yerine getirmediği ve çeşitli ihlallerde bulunduğu öne sürüldü.

Açıklamaya göre, İsrail’in yerinden edilen Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin kuzeyine dönüşünü geciktirdiği, Gazze’de bombardıman ve ateş açarak sivilleri hedef aldığı, ayrıca mutabakata varılan insani yardım malzemelerinin girişini engellediği iddia edildi.

Esir Takasının Geleceği Belirsiz

Buna göre, cumartesi günü serbest bırakılması planlanan İsrailli esirlerin tesliminin, İsrail’in “geçen haftaların haklarını geriye dönük olarak yerine getirmesi” koşuluna bağlı olduğu ifade edildi.

Öte yandan Hamas, İsrail’in anlaşma şartlarına bağlı kalması halinde kendilerinin de taahhütlerine sadık kalacağını vurguladı.