
Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan Fransa-İsrail futbol maçında İsrail milli marşının çalınması sırasında tribünlerde gergin anlar yaşandı. İsrailli taraftarlar, marşın ıslıklanmasının ardından Fransız taraftarlarla kavga çıkardı ve bazı Fransız taraftarları darp etti.
Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Milletvekili Raphael Arnault, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bazı İsrailli taraftarların maça kasten kavga çıkarmak için geldiklerini öne sürdü. LFI Parti Koordinatörü Manuel Bompard ise İsrailli taraftarların Fransızlara saldırdığı anlara dair görüntüleri "utanç verici" olarak nitelendirdi.
Maç sırasında Filistin bayrağı açan öğrenci ve gazeteci Emmanuel Hoarau, sosyal medyada "Özgür Filistin" mesajıyla Fransa İçişleri Bakanı'nı etiketleyerek Gazze'deki katliama dikkat çekti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise maç öncesinde Yahudi karşıtlığına asla boyun eğmeyeceklerini belirtti. Fransa-İsrail maçı için 4 bin polis ve jandarma görevlendirilirken, stadyum çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı ve taraftarların stada Filistin bayrağı getirmesi yasaklandı.