Erdoğan ve Macron G20 zirvesinde ikili görüşme yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macron, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Güney Afrika’da yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2025 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2025 14:55
hurhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Güney Afrika’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Fransa arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gündem başlıkları ele alındı.

Gazze başlığı gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de sağlanan ateşkesin korunmasının ve insani yardımların bölgeye kesintisiz ulaştırılmasının önemini vurguladı. Kalıcı barışın ancak iki devletli çözümle mümkün olabileceğini belirterek Türkiye’nin bu doğrultuda yürüttüğü diplomatik temasları aktardı.

Ukrayna–Rusya savaşı değerlendirildi

Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasinin tüm imkanlarının kullanılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin tarafları müzakere zemininde buluşturma yönündeki çabalarının süreceği bildirildi.