
Erdoğan'ın konuşması şöyle:
Verilen sözler tutulmadı, ülkelerine dönmeleri için Suriyelilere gerekli ortam oluşturulmadı biz de kolları sıvadık.
Terör örgütleri mi bize zincir vuracakmış, mücadele bilmeyenler mi bize zincir vuracak. Eninde sonunda bu milleti tanıyacaklar.
Türkiye düşmanlığıyla taşlaşmış kalplere ne söylesek nafile, öfkeleri her şeyin önüne geçmiş halde.
Barış Pınarı Harekatını başlattığımızdan beri tuhaf tepkiler geliyor. Sınırlarımız boyunca olan terör koridoruna izin vermeyeceğiz.
Görüşmek, konuşmak gerekiyorsa yapıyoruz, vurup geçmek gerekiyorsa onu da yapıyoruz. Terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık, devlet terör örgütüyle masaya oturmaz. Teröristlerle masaya oturmaz böyle bir şey, bizim kitabımızda yazmıyor.
Oturmak konuşmak üzere ülkemize geldiler. Kendilerine Suriye meselesinin bugüne nasıl geldiğini anlattık. Salı gecesi süre bitecek olmazsa 120 saatin bittiği an kaldığımız yerden devam ederiz, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Pazarlık sünnet dedik 120 saatte mutabık kaldık.
Salı günü Rusya'da Soçi de olacağım. Putin ile görüşeceğiz. Bazı yerlerde Rusya'nın koruması altındaki rejim güçleri yer alıyor. Bir hal çaresi bulmamız lazım.