
ABD'nin İran Devrim Muhafızlarını ve daha sonra da Tahran'ın ABD ordusunu terör örgütü olarak kabul etmesinin ardından, Devrim Muhafızları Başkomutanı Caferi askeri becerilerini fazlasıyla arttıracaklarını açıkladı. Caferi, Trump yönetiminin yabancı terör örgütü listesine alma kararını ise, gülünç bir hamle olarak nitelendirdi. İran Devrim Muhafızları'nın halkın kalbinde olduğunu belirtti.
Caferi, şunu söyledi:
"Savunma ve saldırı alanındaki kabiliyetlerimizi gelecek senede daha da artıracağız."
Bölgeden çekilin uyarısı
Trump yönetiminin verdiği kararı, stratejik bir hata olduğunu söyleyen Caferi, bu durumdan ötürü ABD'nin yüksek bedel ödeyeceğini de belirtti. İran etrafında bulunan 1000 kilometrelik çapta tüm Amerikan askerlerinin bu bölgeyi terk etmesini talebinde bulundu. İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi de "Amerikalılar, bu aptal kararlarını uygularlarsa, belirlediğimiz stratejiler çerçevesinde şiddet ile karşılık veririz" diyerek ABD'yi açıkça tehdit etti.
İran Anayasası çerçevesinde İran devletini koruyabilmek görevinin Devrim Muhafızları'na devredildiğini söyleyen General Hatemi, "ABD yönetiminin bu kararı, uluslararası standartlara aykırıdır aynı zamanda İran Anayasasına da karşıdır" ifadesini kullandı.