
Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı katılmak ve 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde bulunmak üzere Tacikistan Cumhuriyeti'ne gelerek başkent Duşanbe'deki temaslarına başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin öncesinde Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda buluştu. Bu görüşme yaklaşık yarım saatti.
Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, toplantıdan önce liderleri Didor Salonu'nda karşıladı, tokalaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CICA aile fotoğrafında yer aldı.
Fotoğraf çekimi anlarında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in arasında bulundu.
Erdoğan, sonrasında diğer devlet başkanlarıyla zirvedeki oturuma geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturum başlamadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de ayaküstü sohbet gerçekleştirdi.
Görüşme anlarında, Erdoğan'ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.
Liderler, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman'ın 5. CICA Zirvesi onuruna vereceği resmi resepsiyona katılacaklar.