
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, son dönemde yaptığı olumlu açıklamalara bir yenisini daha ekleyerek, ülkesinin geleceği için komşularla barış sürecinin önemine vurgu yaptı.
Bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Ermenistan'ın bağımsızlığının ve ekonomik gücünün, komşularla ilişkilerin iyileştirilmesine bağlı olduğunu belirten Paşinyan, "Ermenistan'ın gelecek istikrarı, bağımsızlığı ve ekonomisinin güçlenmesi için komşularımızla ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Diğer komşumuz Türkiye ile de buzları eritmeliyiz" dedi.
"DÜNYA YENİDEN ŞEKİLLENİYOR, GERİDE KALMAMALIYIZ"
Paşinyan, dünya çapında değişen koşullara dikkat çekerek, "Kim ne derse desin, dünya yeniden şekilleniyor ve biz tarihe değil, realiteye ve geleceğe bakmalıyız" ifadesini kullandı. Ayrıca, Azerbaycan ile barış anlaşması yolunda somut adımlar attıklarını belirterek, "Umut ediyorum ki çok yakında barış imzalanacak" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme
Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunduğu sırada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı Türkevi'nde kabul etmişti. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye etmişti. Bu buluşma, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendirilmişti.