
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, düzenlediği bir basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de ateşkes sağlanması amacıyla önerdiği son barış planına Hamas’ın olumlu yanıt vermesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.
ABD Başkanı Trump'ın, Hamas'a anlaşmaya varması için pazar günü 18.00'e (TSİ pazartesi 01.00) kadar süre tanıdığına dair soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü, "Başkan, Orta Doğu'daki tüm şiddet olaylarından derin bir keder duyuyor. Bu durumu (Joe) Biden yönetiminden devralmış olması üzüntü verici bir durum." dedi.
'HAMAS ANLAŞMAYI KABUL ETMEZSE SONUÇLARI FAZLASIYLA TRAJİK OLACAK'
Leavitt, "Tüm dünya Başkan Trump’ın mesajını dikkatle duymalı. Şu anda Başkan, Hamas'a teklifin detaylı ve kabul edilmesi gereken bir plan olduğunu net bir şekilde ifade etti.
Hamas’ın bu planı kabul etme ve bölgede barış ve refah içinde ilerleme şansı var. Eğer anlaşmayı kabul etmezlerse, sonuçlar ne yazık ki fazlasıyla trajik olacak" şeklinde konuştu.
Sözcü ayrıca, Trump'ın ilk döneminde Abraham Anlaşmaları ile İsrail ve Arap ülkeleri arasında başlatılan "normalleşme" sürecinin devamını istediklerini belirtti.
TRUMP 'HAMAS İÇİN FELAKET YAŞANACAK' DEMİŞTİ
Trump, daha önce sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, "Hamas ile pazar günü Washington saati ile 18.00'a (TSİ 6 Ekim Pazartesi 01.00) kadar bir anlaşma sağlanmalı. Tüm ülkeler barış anlaşmasını imzaladı. Eğer bu son fırsatla da anlaşmaya varılmazsa, Hamas için daha önce benzeri görülmemiş bir felaket yaşanacak. Ne olursa olsun Orta Doğu'da barış sağlanacak" ifadelerini kullanmıştı.