Bakan müjdeyi verdi! Adil Kullanım kotası kalkıyor

İnternet kullanıcılarının özellikler çok fazla dosya indirenlerin büyük sorunu olan Adil Kullanım kotası sorununa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan müjdeyi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2018 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2018 18:47
hurhaber.com

Bakan Adil Kullanım Noktası için tarih verdi. Veri indirme hızının iyileştirilmesi ve erişim hızında Adil Kullanım Noktası tamamen kalkıyor. 1 Ocak 2019 itibarıyla Adil Kullanım Noktası'nın (AKN) tamamen kaldırılacak.

Turhan, yaptığı açıklamada, bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak internet erişim hızı ve veri miktarının kullanıcılar için önemli göstergeler haline geldiğini, AKN uygulamasıyla veri indirme hızının iyileştirilmesinin önem kazandığını söyledi.

Bu kapsamda, limitsiz olarak tanıtılan paketlerde AKN veri miktarı ve AKN sonrası erişim hızında tüketici nezdinde şeffaflığın sağlanması amacıyla 1 Mayıs'ta kademeli geçiş yapıldığını anımsatan Turhan, 1 Ocak 2019 itibarıyla AKN'nin tamamen kaldırılmasıyla veri indirme ve erişim hızının artacağını bildirdi.

Turhan, kullanıcıların belirli bir kotayı aşması durumunda internet hızının yavaşlamasına neden olan AKN uygulamasının kaldırılması için altyapının geliştirildiğini ve kapasitenin artırıldığını vurguladı.