Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Zelenski'den kritik çıkış: NATO'dan vazgeçmeye hazırız

Zelenski'den kritik çıkış: NATO'dan vazgeçmeye hazırız
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rus ordusunun geri çekildiği ve ateşkes sağlandığı takdirde, Ukrayna'nın NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu bildirdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 28'inci gününde devam ediyor.

Bir yandan çatışmalar devam ederken diğer yandan da iki ülke arasındaki görüşmeler sürüyor.

Rusya, daha önce savaşı bitirmek için Ukrayna'nın kabul etmesi gereken 3 ana şartını açıklamıştı.

RUSYA 3 ANA MADDENİN KABULÜNÜ ŞART KOŞTU

Kremlin'den yapılan açıklamada, Ukrayna'nın NATO üyeliğinden vazgeçmesi, Kırım'ın Rus toprağı olarak kabul edilmesi ve Donetsk ile Luhansk'ın bağımsızlığının tanınması savaşı bitirecek 3 madde olarak duyurulmuştu.

Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Ukrayna televizyonlarında yayınlanan röportajında, bunun, NATO konusunda Ukrayna ile ne yapılacağını bilmeyen Batı için, güvenliğini garantiye almak isteyen Ukrayna için ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için bir uzlaşma olduğunu açıkladı.

"NATO ÜYELİĞİNDEN VAZGEÇMEYE HAZIRIZ"

Zelensky, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelensky, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın
İletişim Başkanlığı, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Mil
Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu!
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı o
İstanbul'un yeni valisi Davut Gül oldu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, 'Cumhurba
Dolar rekor kırdı, petrol yükseldi! Motorine büyük zam yolda
Petrol fiyatları 77 doları aştı, dolar tarihinin en yüksek seviyesini
Aytun Çıray, İyi Parti'den istifa etti
İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ay
DEVA ve Gelecek Partisi birleşiyor! Babacan Genel Başkan, Davutoğlu Onursal Başkan
Seçimlere CHP listelerinden giren Deva ve Gelecek Partisi'nin birleşme
Emekli ve memura çifte zam müjdesi
Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına önümüzdeki ay hem enflasyon far
Devletin zirvesi, ilk kabine toplantısı öncesi Anıtkabir'de
Yeni dönemin önemli gündem maddelerinin gündeme geleceği kabine toplan
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS