Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür HABER - Türkiye'nin Online Haber Platformu

Hür Haber, Türkiye ve dünyadan önemli olan Son dakika, Güncel, Teknoloji, Magazin ve Siyaset haberlerini okuyabilirsiniz.

SON DAKİKA
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
ANASAYFAGÜNDEMSİYASETSPOREKONOMİ SEYAHAT TEKNOLOJİ YAZARLAR FOTO VİDEO

Ukrayna kripto paraları yasallaştırıyor

Ukrayna kripto paraları yasallaştırıyor
Facebook Twitter Linkedin WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Dünya - - Editör: Uğur SELAMCI

Rusya’nın saldırılarını sürdürdüğü Ukrayna’da Devlet Başkanı Zelenski, ülkede kripto para birimlerini resmi olarak yasal hale getiren bir yasa çıkardığını açıkladı. Dijital Dönüşüm Bakanlığı yayımlanan açıklamasında, 'Bu yasanın cumhurbaşkanı tarafından imzalanması, kripto sektörünü gölgelerden çıkarmak ve Ukrayna'da sanal varlıklar için yasal bir pazar başlatmak için önemli bir adımdır' dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırıları devam ederken, Devlet Başkanı Zelenski, Bitcoin ve diğer kripto paraları resmi olarak yasallaştıran yeni bir yasa imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski tarafından imzalanan yeni yasa sonrasında, yabancı ve Ukraynalı kripto para borsalarının Ukrayna'da yasal olarak çalışmasına izin verildi.

Ülkede sanal varlıklar için yasal bir pazar geliştirmek amacıyla hayati bir adım olarak görülen yasa ilk kez Ukrayna'da açık bir kripto piyasası için düzenleyici bir çerçeve de oluşturacak.

Dijital Dönüşüm Bakanlığı'nın web sitesinde yayımlanan açıklamada, "Bu yasanın cumhurbaşkanı tarafından imzalanması, kripto sektörünü gölgelerden çıkarmak ve Ukrayna'da sanal varlıklar için yasal bir pazar başlatmak için önemli bir adımdır" denildi.

"Sanal Varlıklar Üzerine" yasa taslağı ilk olarak Eylül 2021'de Ukrayna parlamentosunda oybirliğiyle kabul edilmiş, Zelenski ise kriptoyu denetlemek için yeni bir düzenleyici kurum kurmanın maliyetlerinin çok yüksek olduğunu savunarak Ekim ayında tasarıyı veto etmişti.

Devlet Başkanı tarafından imzalanan tasarı, endişelerini gideren ve Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada'da 17 Şubat'ta yapılan yeni bir oylamada çoğunluk tarafından desteklenen değiştirilmiş bir yasa tasarısı olarak öne çıkmıştı.

YASA NE DİYOR?

Çıkarılan yeni yasa, Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu himayesinde yeni kripto varlık piyasasını düzenleme sorumluluğunu üstlenecek.

Bununla birlikte, yatırımcıların dolandırıcılıktan korunmaları için ihlaller ve yasal korumalar için para cezaları da uygulanacak.

Ek olarak, Ukrayna Maliye Bakanlığı, "sanal varlık pazarını tamamen başlatmak için Ukrayna'nın Vergi ve Medeni Kanunlarını değiştirmek için aktif olarak çalışacak" dedi.

Şubat ayında oylama sırasında konuşan Ukrayna başbakan yardımcısı ve dijital dönüşüm bakanı Mykhailo Fedorov, yeni yasayı "ülkemizde iş geliştirme fırsatı" olarak nitelendirmişti.

Fedorov, “Yabancı ve Ukraynalı kripto şirketleri yasal olarak faaliyet gösterebilecek, Ukraynalılar ise sanal varlıklar için küresel pazara rahat ve güvenli erişime sahip olacak” demişti.

KRİPTO, UKRAYNA'NIN SAVAŞ MÜCADELESİ İÇİN KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasının ardından, Zelenski hükümeti, savaş halindeki Ukrayna ordusu için silahların finanse edilmesine yardımcı olmak amacıyla bir dizi kripto para biriminde bağışları aktif olarak teşvik etti.

Kripto paranın bu ölçekte bir savaş ortamında ilk kez kullanılırken, dünyanın dört bir yanından bağışçılar, yayın sırasında Ukrayna hükümetine tahmini 100 milyon dolarlık kripto bağışı yapmıştı.

4 Mart'ta ise Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, toplanan bağışların çoğunlukla Bitcoin ve Ethereum olduğunu ve bu paranın 15 milyon dolarının ölümcül olmayan kurşun geçirmez yelekler dahil olmak üzere askeri teçhizata harcandığını söyledi.


Facebook Twitter Linkedin WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
ÇOK OKUNANLAR
Erdoğan'dan CHP'li belediyelere tepki: Vatandaşımız çöpü toplandı diye kurban kesecek
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmi
Libya tezkeresi Meclis'ten geçti!
Türk askerinin Libya'daki görev süresinin 24 ay daha uzatılmasına iliş
İsrail: Savaş yeniden başladı
Gazze'de devam eden ateşkes, sona erdi. İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'
ABD: Kalıcı ateşkes istemiyoruz!
Beyaz Saray, Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini ancak 7 günl
Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı
Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının vakti geldi. 1 N
Mahkeme Şebnem Korur Fincancı ve ekibini görevden aldı
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması tale
Avrupa'da hezimet gecesi: İki maçta toplam 11 gol yedik
UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz kabus gibi bir gece y
Yerel seçim takvimi belli oldu
Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 31 Mart yerel seçimleri takvimi
Sağ Ok Sol Ok
Hurhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hür Haber sorumlu tutulamaz.

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | KÜNYE | REKLAM | RSS